Christian Huygensschool wint een eerste prijs bij Prove Your Move
Christian Huygensschool wint een eerste prijs bij Prove Your Move brugmedia.nl

Christian Huygensschool wint een eerste prijs bij Prove Your Move

Cultuur

DRONTEN - Groep 7 van de christelijke basisschool Christiaan Huygens in Dronten heeft vrijdag één van de eerste prijzen gewonnen tijdens de Prove Your Move danswedstrijd.

Lees het verslag van Prove Your Move en de volledige uitslag.


Persbericht Christiaan Huygens basisschool:

,,Groep 7 van basisschool Christiaan Huygens in Dronten heeft vrijdag de scholendanswedstrijd Prove Your Move gewonnen. Groep 6/7 behaalde de derde plaats in deze lokale wedstrijd in ?t Dok.

Groep 7 betrad als eerste de dansvloer en kreeg met het nummer Uptown Funk van Bruno Mars al snel applaus te horen. De klas van Elleke Snippe oefende vanaf de meivakantie tijdens de gymles. De presentator van Prove Your Move vroeg zich hardop af of de juf soms ook professioneel danser is.

?Het bewegen zit wel in de familie,? zo legt Elleke uit. ?Mijn twee zussen hebben ervaring in de jazzdans en hebben geholpen met de choreografie. Ook hebben ze een gastles aan onze klassen gegeven. Deze klas heeft het in zich om lekker te bewegen. Het is zo leuk om samen naar deze wedstrijd toe te leven. Wat een super afsluiter zo vlak voor de zomervakantie. Ik ben enorm trots op mijn leerlingen!?

Groep 6/7 trainde met Henriëtte Swart voor een dans op het nummer Break Free van Ariane Grande. ?Aan dit leuke en sportieve initiatief van Joy-4All en Sport in Dronten wilde ik graag meedoen met mijn klas. Heel leuk dat in beide klassen zowel de jongens als de meiden er helemaal voor gingen. Mijn groep ging na hun derde plek enthousiast naar huis en zeiden meteen dat ze volgend jaar graag weer meedoen met z'n allen.?

Maud Aasman uit groep 7 won ook nog de freestyle battle dus het werd een gezellig feestje voor de Christiaan Huygens-afdeling van Het Kompas.''