Ruime inbreng uit Swifterbant en Dronten bij Sunsation
Ruime inbreng uit Swifterbant en Dronten bij Sunsation brugmedia.nl

Ruime inbreng uit Swifterbant en Dronten bij Sunsation

Cultuur

SWIFTERBANT/LELYSTAD - Martijn Nijdeken, Marijke F. Jansen (beiden Swifterbant) en Gert Speelt (Dronten) werken mee aan het jaarlijkse festival Sunsation in het Observatorium Robert Morris, tussen Swifterbant en Lelystad.

De 34e editie Sunsation heeft dit jaar plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni. Naast het inmiddels traditionele Open Dicht Podium op de vrijdagavond, met veel provinciale deelnemers, heeft Sunsation dit jaar een behoorlijke Flevolandse afvaardiging in het programma.

Zo staan in het hoofdprogramma op zaterdagochtend bijvoorbeeld de Almeerse muzikanten Nick Teunissen en Sandy Dane en verzorgt de uit Zeewolde afkomstige Martine Dubois de muzikale opening. Daarnaast brengen, oud stadsdichter van Lelystad en Swifterbanter, Martijn Nijdeken en de net nieuw benoemde stadsdichter van Lelystad, Lelystedeling Gerard Beense, een symbolische overdracht van het stadsdichterschap door samen voor te dragen.

In het randprogramma tenslotte biedt de Flevolandse tak van Shut Up and Write een schrijfsessie, verzorgt de uit Swifterbant afkomstige auteur Marijke F. Jansen de workshop 'schrijven kreng!' en vertelt de uit Dronten afkomstige Gert Speelt verhalen bij het kampvuur.


Abonneer gratis

op de digitale krant