Afbeelding

Bears: ,,Berespannend, ontroerend en grappig''

Cultuur

DRONTEN - De film 'Disneynature's Bears' volgt een berenfamilie waarvan de twee jonge welpjes continu verzeild raken in spannende of komische situaties en zodoende belangrijke levenslessen leren. De film is vanaf deze week te zien in De Meerpaal.

,,Hun reis door het imposante Alaska begint als de winter ten einde loopt en de beren de eerste stappen zetten'', aldus De Meerpaal, ,,De wereld buiten is spannend, maar ook gevaarlijk. De lente maakt al snel plaats voor de zomer en de bruine beren moeten hard aan het werk om eten te vinden. Ze doen zich tegoed aan de overvloedige zalmtrek, maar tegelijkertijd moeten ze altijd op hun hoede zijn voor rivaliserende mannetjes en roofdieren, waaronder een wolf die nooit ver uit de buurt is.''

Na het succes van Chimapanzee weet Disneynature's regisseur Allastair Fothergill ditmaal op unieke wijze de typische berenmanieren vast te leggen. ,,Berespannend, ontroerend, grappig en vol wijze lessen'', aldus De Meerpaal. Het verhaal wordt verteld door Thomas Acda.