Picasa

Uitertonkinderen zien eigen werk in Museum Nagele

Cultuur

NAGELE - Voor de meesten was het de eerste keer dat ze een museum bezochten en daar hingen dan ook nog eens hun eigen werkjes. 36 Kinderen van basisschool De Uiterton uit Dronten gingen donderdagmiddag naar Museum Nagele om een expositie van twee kunstenaressen én de daar tentoongestelde eigen maaksels te bekijken.

Een van die kunstenaressen, Marianne Alting, werkt als CKV-docente in Dronten en ging onlangs samen met de groepen 3 tot en met 6 aan de slag om van afvalmateriaal iets moois te maken. Ieder kind maakte van het ronde stukje karton iets eigens. Ze nam de eindproducten mee en richtte er een klein wandje mee in.

Leuk om in een museum te zijn

Oumaima maakte haar rondje heel fleurig en kleurig. De negenjarige schreef eronder dat ze dan aan een party in de zomer moest denken. ?Ik vind het leuk om in een museum te zijn. Ja hoor, het is best bijzonder dat mijn werkje in een echt museum hangt.? Ook die van Malik is vooral licht en vrolijk geworden. Het doet hem denken aan de lente.

Christine (9 jaar) koos snoeppapiertjes als uitgangspunt. ?Die had ik over en die zou ik anders weggooien?, verklaart ze. Voor haar is het niet de eerste keer. Welk museum het precies was, daarop moet ze het antwoord schuldig blijven, maar ze heeft er eerder een gezien. ?Toen ik acht was?, meldt ze trots.

Enthousiast en geïnteresseerd

?Juf' Margreet Makelaar merkt dat kinderen vaak veel belangstelling voor kunst hebben. ?Ze zijn enthousiast en geïnteresseerd. Ze zijn heel visueel ingesteld en graag lekker met hun handen bezig?, vertelt ze. ?Het is wel bijzonder dat we nu hier in Nagele zijn. Soms gaan we in Dronten ergens naar kunst kijken, maar meestal halen we het naar onze school toe.? Nu werd de groep met de hulp van een aantal ouders naar Nagele gereden.

Christine weet ondertussen precies wat het bezoek nog extra bijzonder maakt. ?Mensen komen hier naartoe en betalen er voor om te bekijken wat wij hebben gemaakt.?

Coloradokever
Fieldworkers uit Biddinghuizen wint Europese prijs met bestrijding van kevers 19 uur geleden
Asv Dronten kan zich plaatsen voor de nacompetitie.
Agenda zaterdag: Time Bandits, voetbal, tegelactie, kunstmarkt, kleine huisjes 19 uur geleden
Gedeputeerden Jan de Reus van Flevoland (links) bij de opening van de Roggebotbrug in 2023.
Miscommunicatie tussen provincie en project Roggebot over afsluiting Hanzeweg 20 uur geleden