Afbeelding

Cursus algemene muzikale vorming in Biddinghuizen en Swifterbant

Cultuur

BIDDINGHUIZEN / SWIFTERBANT - De Meerpaal Academie start vrijdag 6 februari met de cursus Algemene Muzikale Vorming in Biddinghuizen en Swifterbant.

Persbericht De Meerpaal:

Deze cursus is bedoeld voor leerlingen vanaf groep drie tot en met zeven van de basisscholen en legt een brede basis. Daardoor is de cursus uitermate geschikt voor jonge leerlingen die nog niet weten welk instrument ze willen gaan bespelen.

In de les leren kinderen over alle elementen waaruit muziek bestaat zoals klank, toonhoogte en ritme. Er wordt gezongen, geklapt en gespeeld op diverse instrumenten. Aan het eind van de serie van 20 lessen komen muziekdocenten van De Meerpaal Academie langs in de les om wat te vertellen over hun instrument.

Enthousiast maken voor muziek

Wim van Lenthe is de veelzijdige docent die de lessen geeft. Hij geeft muziekles op basisscholen, speelt orgel en is dirigent van verschillende koren. Hij zegt dat plezier in muziek maken voorop staat in zijn lessen. ?Ik vind het geweldig om te zien hoe verwachtingsvol kinderen binnenkomen voor hun eerste lessen AMV. Ik wil kinderen enthousiast maken voor muziek!'

Lestijden

De lessen AMV duren een uur en vinden plaats op vrijdagmiddag. Biddinghuizen (Koetshuis) 15.30 ? 16.30 uur en Swifterbant (De Steiger) 16.50 ? 17.50 uur.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 2 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt naar vermiste man in Roggebotzand 13 uur geleden