Afbeelding

Architecturale vormen in het ABC-gebouw

Cultuur

DRONTEN - De Stichting Kunstraad Dronten houdt een expositie van vier kunstenaars in het ABC-gebouw aan De Drieslag in Dronten van 8 januari tot 27 februari. De opening vindt plaats op zondag 11 januari om 15 uur door beeldend kunstenaar Arie Kalisvaart.

Ilse Winter uit Amsterdam toont schilderen: ?Op het eerste gezicht herkenbaar, laat het werk van Ilse de toeschouwer vervolgens vrij in zijn eigen invulling. De schilderijen hebben een raadselachtige ondertoon.?

Hanneke Lambeck uit Den Haag maakt stenen beelden: ?Met een idee in mijn hoofd zoek ik de steen die daarbij past. Als onderwerp staat vaak de vrouwenfiguur centraal, de mens in relatie tot elkaar.?

Jan Kettelerij uit Tholen komt naar Dronten met sculpturen. Hierbij is het landschap, en met name het Zeeuwse, voor hem een oneindige inspiratiebron. Hij gebruikt materialen als beton, hout, glas, metaal, RVS, papier en zelfs mosselschelpen. In zijn sculpturen combineert hij vaak geometrische en organische vormen.

Susanne Haag uit Rheden toont keramiek. ?De gedraaide potten van Susanne zijn dragers van een ogenschijnlijk ingewikkelde geometrische decoratie met een bijzonder dynamische werking.?

Websites

Ilse Winter ? schilderijen: www.ilsewinter.nl.
Hanneke Lambeck ? stenen beelden: www.kerhann.exto.nl.
Jan Kettelerij ? sculpturen: www.jankettelerij.nl .
Susanne Haag ? keramiek: www.susannehaag.nl.