Aat de Jonge
Aat de Jonge ©maartenheijenk.nl

Meerpaal Academie vervangt inbreng dorpen bij Nieuwjaarsfeest

Cultuur

DRONTEN - De gemeente Dronten houdt op maandag 4 januari haar nieuwjaarsontmoeting. In het programma is de inbreng vanuit de dorpen vervangen door toneel, dans en muziek door leerlingen en medewerkers van de Meerpaal Academie.

De nieuwjaarsontmoeting wordt gehouden in De Meerpaal en begint om 19.30 uur. In het verleden zorgden de dorpen bij toerbeurt voor een opvoering van ‘Thomasvaer en Pieternel’. Dat werd georganiseerd door de stichting Drie Januari, maar deze heeft zich dit jaar opgeheven omdat zij het voor het beschikbare budget van 1.700 euro niet konden rondbreien.

€ 5.000 extra

De nieuwjaarsontmoeting werkt dit jaar met een budget van 13.500 euro. Dat is 5.000 euro meer dan vorig jaar. ,,Want wij willen de ontmoeting meer inzetten als instrument van relatiebeheer’’, aldus de afdeling communicatie van de gemeente.

Behalve de inbreng van de Meerpaal Academie is er een interview door gastvrouw Tineke Stuifzand met burgemeester Aat de Jonge. De bronzen legpenning wordt uitgereikt aan een ereburger en na afloop is er een samenzijn met muziek van de Hanzestad Big Band en het trio Runythe.