Petra Leene met Mart Visser
Petra Leene met Mart Visser Koos Postma

Petra Leene van galerie Aan de Amstel emigreert naar de VS

Cultuur

DRONTEN - Eigenaresse van kunstuitleen en galerie Aan de Amstel in Dronten, Petra Leene, gaat met haar gezin in de USA wonen. De kunstuitleen krijgt een andere eigenaar, een nieuwe locatie en een grotere kunstcollectie.

,,Ik ben trots op kunstuitleen Aan de Amstel, en nog mooier vind ik het dat deze zaak ook zonder mij voort kan blijven bestaan. Ik heb er veertien jaar met heel veel plezier gewerkt, maar de laatste jaren stonden we eigenlijk al met één been in Amerika’’, vertelt Leene.

,,We komen regelmatig in ons kantoor annex galerie in New York en nemen al jaren deel aan gerenommeerde kunstbeurzen in New York, Los Angeles en Miami. Bij onze laatste trip naar Amerika kregen we de gewilde greencard daadwerkelijk in handen, we zijn ontzettend blij dat we die nu op zak hebben! We kunnen ons nu permanent in Amerika vestigen en daar wonen en werken.’’

The American Dream

Wat verwacht ze van het wonen en werken in Amerika? ,,We zijn al jaren verliefd op het land. De positieve instelling en hartelijkheid van de mensen, het landschap, The American Dream. Voor ons is het écht een land van mogelijkheden. Zeker zakelijk gezien, maar ook voor onze meiden die straks naar high school gaan.’’

,,We gaan grote kunstevenementen organiseren en blijven online kunst verkopen via onze internationale galerie’’, zegt Leene enthousiast, ,,De vestiging in Amsterdam blijft ook gewoon intact, omdat we van daaruit nu al veel kunst verzenden naar de USA.’’ De emigratie staat gepland voor de zomer van 2016.

Kunstuitleen en galerie Aan de Amstel in Dronten blijft elke zaterdag open van 10 tot 17 uur. De nieuwe locatie wordt in het voorjaar bekend gemaakt.