Het logo van het WijLand Festival.
Het logo van het WijLand Festival.

Dronten krijgt in juni een driedaags festival in het Wisentbos

Cultuur

DRONTEN - Dronten krijgt een nieuw festival. Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni vindt de eerste editie van het WijLand Festival plaats in het Wisentbos. Het wordt een groots opgezet evenement. ,,We hebben ambitieuze plannen. Bij zo’n eerste editie verwacht ik niet opeens 30.000 man, maar ik reken wel op een behoorlijke toeloop’’, zegt organisator Bert Talens.

Onder de naam ‘Van Eiland naar WijLand’ hebben de gemeente en de Aeres Groep enkele jaren geleden een visie opgesteld voor het gebied Drieslag/Wisentweg. Dat is gebeurd samen met betrokkenen als Warmonderhof, CAH Vilentum, Triade, Dorpsboerderij en bierbrouwerij Praght.

Diezelfde stakeholders zijn ook betrokken bij het WijLand Festival, waarbij XL De Ateliers zorgt voor het culturele programma.

Muziek, theater, eten, lezingen

Over het progamma zegt Bert Talens: ,,XL zorgt voor de culturele invulling en de overige partijen doen iets op hun vakgebied of hun expertise. Dan kun je denken aan lezingen, workshops en dat soort zaken.’’ In een persbericht schrijven de organisatie over: ,,Geweldige muziek met theater, food en green-lezingen.’’

Namen wil Talens nog niet noemen: ,,Die hebben we wel, maar nog niet om naar buiten te brengen. We zijn nog bezig met de exacte invulling. Binnenkort maken we het programma en de line-up bekend.’’

Verschillende locaties

Het festival gaat plaatsvinden op verschillende locaties in het bos. ,,Er zijn activiteiten vanaf de ingang tot het grote grasveld bij de vijver en we gaan ook het bostheater gebruiken, de plaats waar binnenkort Passie in de Polder wordt gehouden. Daarnaast gebeurt er van alles op locatie, zoals bij de Warmonderhof, de CAH en de Dorpsboerderij. De grote saus er overheen is het WijLandFestival.’’

Het evenement begint vrijdag aan het eind van de middag met een netwerkbijeenkomst voor de stakeholders. Zaterdag is het festival de hele dag en de hele avond toegankelijk voor het publiek en op zondag is er overdag een programma.

Oproep vrijwilligers

Voor het welslagen van het festival is de organisatie op zoek naar tal van vrijwilligers. ,,Die kunnen we echt heel goed gebruiken’’, zegt Bert Talens.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden middels een e-mail naar roos@xldeateliers.nl.