Wijland Festival bestaat uit 56 onderdelen waarvan de helft muziek

Cultuur

DRONTEN - Het door XL De Ateliers georganiseerde Wijland Festival van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni bestaat uit 56 programma-onderdelen. De helft daarvan is muziekoptredens.

,,De programmering kenmerkt zich door veelal jonge muzikanten afgewisseld met ervaren rotten in het vak’’, aldus XL De Ateliers over het gratis festival in het Wisentbos, ,,De stijl varieert van folk tot bluegrass.’’

Het muziekprogramma wordt op vrijdagavond afgetrapt door de groep No Blues. Andere inmiddels bekendgemaakte namen zijn Justin Samgar (zie video) en beeldend kunstenaar Ad Kuijper.

Theater en film

Naast muziek zijn er op het festival theatervoorstellingen, verhalenvertellers, een speciaal kinderprogramma en lezingen over ‘groene’ onderwerpen.

Er worden films vertoond uit de archieven van het Nieuwland Erfgoed Centrum. Studenten van de Nederlandse Film en Televisie Academie hebben inzendingen gedaan, die continue vertoond worden.

Eten en drinken

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht tijdens het festival. Op het vijverveld in het bos staan diverse trucks: ,,Aanbieders bereiden hier gerechten en dranken in/op hun mobiele keukens. Van biologische hamburgers tot vegetarische pizza's en van verse slushes tot pannenkoeken uit een 3d-printer.’’

Zie ook: www.wijlandfestival.nl.