Imca Marina op het Meerpaalplein
Imca Marina op het Meerpaalplein ©jennifersauer.nl

Meerpaaldagen noemen optreden van Imca Marina 'hartverwarmend'

Cultuur

DRONTEN - ,,Hartverwarmend”, zo omschrijft de stichting ProDronten de seniorenmiddag, die vandaag voor de tweede keer werd gehouden tijdens de Meerpaaldagen. Flevo’s Mannenkoor en Imca Marina traden op in de tent op het Meerpaalplein.

Persbericht stichting ProDronten:

Imca Marina heeft weer menig hart gestolen op de Meerpaaldagen in Dronten. Zij kwam vrijdagmiddag optreden op de seniorenmiddag. Hoewel zijzelf van mening was dat ze optrad voor jonge knullen en meisjes. Het festijn trok meer dan zeshonderd bezoekers.

Met een grote glimlach stapten ze uit de bus, de senioren. Verrast door de aanwezigheid van een draaiorgel, speciaal geregeld voor hen. ,,Wat een warm welkom hier op de Meerpaaldagen”, riepen de senioren, terwijl het muziekfeest nog moest beginnen. Het aanbod van gratis busvervoer van Márion Reizen vanuit Biddinghuizen en Swifterbant leverde drie volle bussen op.

Zeshonderd senioren

Dit jaar had de organisatie stichting ProDronten meer stoelen klaargezet dan vorig jaar tijdens de eerste editie. De belangstelling is dit jaar echter zo groot, dat er stoelen bijgehaald werden. Over de zeshonderd senioren hebben genoten van het eerste optreden van Flevo’s Mannenkoor. Dit is meer dan twee keer zoveel dan de vorige keer. ..Een absoluut succes”, aldus voorzitter Richard Onderberg.

Flevo’s Mannenkoor bood een afwisselend repertoire van gedragen liederen tot Ramses Shaffy en er werd uitbundig meegeklapt en gezongen met ‘Jan Klaasen de trompetter’. Niet alleen de bezoekers, maar ook de mannen van het mannenkoor hadden er plezier in.

Traktaties

In de pauze werden de aanwezigen getrakteerd op sap van Vereecken Fruit en een plak cake van bakker Tietema, uitgedeeld door de gastheren en dames van ProDronten en sponsor Rabobank Flevoland.

Vervolgens kwam Imca Marina op. De zon begon meteen te schijnen met haar energie op het podium. ,,We nemen er nog één op het feest van de Meerpaaldagen: Vino, waar blijft de wijn?”, riep de zangeres.

Bella Italia

Met haar gezelligheid, vrolijke liedjes en verhalen tussendoor stal zij de harten van de senioren. Op weg naar huis zongen zij nog steeds ‘Bella Italia’. Even vakantiestemming op de Meerpaaldagen. Terug met de bus naar huis. ,,Net een schoolreisje”, grapte een van de bezoekers.

‘We’ll meet again’ zong Flevo's Mannenkoor. En dat gaat gebeuren, want ProDronten wil zeker de traditie voortzetten.

Meerpaaldagen