Een jonge deelnemer aan Muziek op Schoot.
Een jonge deelnemer aan Muziek op Schoot. ©maartenheijenk.nl

Blije kinderen en blije ouders bij ‘muziek op schoot’ in feesttent

Cultuur

DRONTEN - Er was in de feesttent van de Meerpaaldagen misschien wat te veel afleiding voor de peuters, maar de meesten vermaakten zich prima bij de workshops ‘muziek op schoot’ van Ageeth Schiphorst. ,,Het allerleukste is om te zien wat die kleine mensjes allemaal kunnen en hoe vrolijk ze er bij zijn”, lachte de muzieklerares uit Almere.

In een poging om ook de jongsten bij de Meerpaaldagen te betrekken, waren er zaterdagmiddag allerlei activiteiten in de feesttent tijdens de mama bébè-middag. Ageeth Schiphorst gaf enkele workshops ‘muziek op schoot’: ,,Muziek maken met kinderen van één tot vier jaar. Plus nul-jarigen, als het gaat.”

Omdat het zo leuk is

Met haar praktijk Elfje Twaalfje is het geven van muzieklessen aan peuters het dagelijks werk van Ageeth. Ze tovert de ene na de andere mand met muziekinstrumenten tevoorschijn en laat de kinderen in hoog tempo kennismaken met allerlei vormen van muziek. ,,Waarom? Omdat het zo leuk is!”, zegt ze.

Zijn deze kinderen eigenlijk niet te jong voor muziek? ,,Nee hoor, hoe jonger hoe beter”, antwoordt de Almeerse, ,,Daar zijn allerlei wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan. Hoe jonger een kind in aanraking komt met muziek, hoe beter het is voor allerlei gebieden van ontwikkeling: zowel de hersenactiviteit als motorisch, spraak/taal, sociaal-emotioneel.”

Alleen maar positief

Ook in De Meerpaal worden regelmatig cursussen ‘muziek op schoot’ georganiseerd. Ageeth Schiphorst was in Dronten op speciale uitnodiging van de stichting ProDronten.

,,Het gaat heel erg goed. Het is hard werken, maar heel erg leuk”, glunderde ze, ,,En de reacties zijn alleen maar positief: blije kinderen en blije ouders.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 11 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 12 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 12 uur geleden