Volkskerstzang in De Meerpaal
Volkskerstzang in De Meerpaal

Vijftiende editie Volkskerstzang Dronten bijzonder en warm

Cultuur

DRONTEN - De vijftiende editie van de Volkskerstzang in een goedgevulde theaterzaal van De Meerpaal was gisteren een warme avond. Het was een bijzondere avond waarbij Rob van der Pol, sinds het begin voorzitter van Dronten Zingt, het stokje overdroeg aan Harrie Joesten. ,,Een speciale editie ook waaraan diverse solisten en nieuwe talenten hun bijdrage hebben geleverd’’, aldus de organisatoren na afloop.

Het publiek was stil bij het lied December waarbij het Urker christelijk mannenkoor Soli Deo Gloria onder leiding van Jaap Kramer samenwerkte met Jelte van Putten op viool. Ook het lied ‘Mary did you Know’ bezorgde menigeen kippenvel.

Samenzang

De samenzang, onder begeleiding van EMA (Ensemble Meerpaal Academie) onder de bezielende begeleiding van Wim van Lenthe, werd gewaardeerd. Ook gemengd koor Zon en Zegen uit Biddinghuizen kreeg voldoende aandacht.

Het kerstverhaal werd ook dit jaar weer mooi vertolkt door burgemeester Aat de Jonge. Samen met Soli Deo Gloria, nam Zon en Zegen de laatste twee liederen van de avond voor hun rekening.

Iets langer

De avond duurde iets langer dan gebruikelijk. ,,Maar daar is geen negatief geluid over gehoord’’, concludeerde de organisatie, ,,Deze editie blijft nog lang in onze gedachten. Volgend jaar is de datum 16 december alweer vastgelegd.’’

DeDrontenaar.nl

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 3 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 4 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 4 uur geleden