Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl

Roggebotstaete krijgt van gemeente Dronten 100.000 euro voor werkplaats

Gemeente

DRONTEN - Er zijn vijf aanvragen ingediend bij de gemeente Dronten voor Europese subsidie: Hannekeā€™s Pluktuin, Ketelweg 19, Stal StabbĆ©, XL De Ateliers en Roggebotstaete. Alleen Roggebotstaete heeft tot nu toe alle formele stappen gezet en als het aan B en W ligt krijgen zijn 100.000 euro van de gemeente.

Europa stelt de komende jaren in Flevoland 3 miljoen euro beschikbaar voor ā€˜plattelandsontwikkelingā€™. Projecten komen echter alleen in aanmerking voor een Europese subsidie als ook de lokale overheid meebetaalt. Daarvoor heeft de gemeenteraad van Dronten in 2014 een bedrag van 450.000 euro opzij gelegd.

Educatieve werkplaats

Roggebotstaete wil van het geld onder andere een educatieve werkplaats bouwen. ,,Deze werkplaats maakt het mogelijk de oogst van het eetbare landgoed op te slaan en te verwerken, reparaties uit te voeren, educatie te geven en scholen te ontvangenā€™ā€™, aldus B en W. Bovendien kan het personeel er werken in een warme en droge omgeving.

Het landgoed vraagt 100.000 euro van Europa, 100.000 euro van de gemeente en neemt zelf 150.000 euro voor haar rekening.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 7 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 8 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 8 uur geleden