De voorgestelde nieuwe verkeerssituatie rond de Open Hof.
De voorgestelde nieuwe verkeerssituatie rond de Open Hof.

De Zuid krijgt een nieuwe route tussen Ichthus College en Open Hof door

Gemeente

DRONTEN - B en W hebben besloten dat er volgend jaar een nieuwe weg komt tussen het Ichthus College en kerkcentrum Open Hof. De Zuid loopt vanaf dat moment aan de andere kant van het kerkcentrum, gaat voor het hospice langs en sluit daar aan op de rotonde met De West.

Er waren voor wat betreft de gemeente twee opties voor de nieuwe route van De Zuid. De een ging dwars door het huidige gebouw van het Ichthus College heen en was daarom nogal complex. De nu gekozen optie is heel wat eenvoudiger, al was het alleen maar omdat de gemeente alleen grond hoeft te verwerven van het Ichthus College.

Meer groen in het centrum

„Met de omlegging van de Zuid wordt meer groene kwaliteit aan het centrum toebedeeld”, vinden B en W, „Daarnaast verbetert de verkeerskundig ongelukkige situatie ter hoogte van de aansluiting Walvisstraat-De Zuid. Tenslotte wordt de centrumring meer recht gedaan en wordt deze voltooid.”

Er komt in het nieuwe stratenplan een verbinding van de Walvisstraat op De Zuid en een verbinding tussen de Walvisstraat en De Rede. De huidige weg aan de voorkant van de Open Hof verwijnt.

2,6 miljoen euro

De nieuwe weg maakt onderdeel uit van een groter plan voor de herinrichting van De Zuid en de Walvisstraat in 2018. Hiervoor is door de gemeente 2,6 miljoen euro uitgetrokken. Dit jaar wordt er al drie ton uitgegeven aan het fietspad van De Zuid.

Dossier omleggen De Zuid

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 10 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 11 uur geleden