Het gebied voor de nieuwe natuur.
Het gebied voor de nieuwe natuur. Provincie Flevoland

Gemeente Dronten optimistisch over ‘nieuwe natuur’ langs de Randmeren

Gemeente

DRONTEN - de gemeente Dronten kan zich niet vinden in de sombere uitspraken van de provincie Flevoland over het project ‘nieuwe natuur’ langs de Randmeren. „Wij vinden het buitengewoon jammer dat het op deze manier naar buiten is gebracht”, zei wethouder Dirk Minne Vis donderdag in antwoord op vragen van GroenLinks.

De provincie wil een groot aantal projecten met ‘nieuwe natuur’ realiseren. Daarvan liggen er drie in de gemeente Dronten. Over ‘Natuur op G38’ en het Swifterpark, allebei bij Swifterbant, is de provincie optimistisch.

Langs de Randmeren

Dat optimisme geldt niet voor de strook aan de oostkant van de gemeente. De wethouder betreurt die houding: „Want wij zitten momenteel middenin een prachtig mooi proces om die nieuwe natuur te realiseren.”

Voor de realisatie van het project is een grondruil noodzakelijk en volgens de wethouder doet het Rijksvastgoedbedrijf daar niet moeilijk over: „Er wordt gestreefd naar een transactie eind 2017.”

Méér dan geijkte wandelpaden

Wel stuurt de gemeente haar tussenrapport één maand later dan gepland naar de provincie. Die vertraging heeft te maken met de verhoogde eisen die vanuit Lelystad zijn gesteld. De provincie vindt dat er in het project niet mag worden volstaan met de geijkte wandelpaden. Dirk Minne Vis is het daarmee eens: „Maar dat kost wel tijd.”

„Uiterlijk 31 december 2019 moet er worden gestart met de realisatie van het project”, besloot de wethouder, “Die planning houden wij nog steeds aan.”

Nieuwe natuur

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 1 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 2 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 2 uur geleden