Dirk Minne Vis
Dirk Minne Vis Ā©maartenheijenk.nl

Maar liefst 450 Drontenaren hebben grond van de gemeente ā€˜ingepiktā€™

Gemeente

DRONTEN - Veel inwoners van de gemeente Dronten maken oneigenlijk gebruik van gemeentegrond. De gemeente is nauwelijks klaar met de afhandeling van de 400 lopende dossiers of er hebben zich alweer 450 nieuwe zaken aangediend.

Sinds 2012 is de gemeente attent op het zonder toestemming gebruiken van gemeentegrond, grenzend aan het perceel van een woningbezitter. In de meeste gevallen wordt de grond verkocht aan de bewoners. In totaal is er door de gemeente 2.247 vierkante meter grond verkocht.

370 dossiers afgerond

ā€žHet project heeft een omvang van circa 400 dossiers, Daarvan zijn er inmiddels 370 afgerond. Er resteren nog circa 30 meer complexe zakenā€, schrijven B en W in de jaarstukken.

ā€žBij een laatste inventarisatie zijn er circa 450 nieuwe adressen waar mogelijk sprake is van oneigenlijk gebruik van gemeentegrond. Deze dossiers worden in een nieuw project opgepakt.ā€

Hoe voorkomen we het?

Sonja Plomp (GroenLinks) maakte zich zorgen over deze ontwikkeling. ā€žHoe voorkomen we dat er bij een volgende inventarisatie wĆ©Ć©r 300 nieuwe zaken bij komen?ā€, vroeg zij. ā€žDoor helder te communiceren dat wij het niet toestaan en door goed op te treden in de huidige handhavingszakenā€, antwoordde wethouder Dirk Minne Vis.

Volgens de wethouder lijkt het alsof het heel veel zaken zijn, maar valt dat nogal mee: ā€žEn soms gaat het maar om Ć©Ć©n meter of om een hekje. We proberen het zo goed mogelijk te doen, maar we hebben natuurlijk niet in de hand wat bewoners uit eigen beweging doen.ā€

Oneigenlijk grondgebruik

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 4 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 5 uur geleden