Kees Hermus (Leefbaar Dronten)
Kees Hermus (Leefbaar Dronten) ©maartenheijenk.nl

Oneigenlijk grondgebruik: Waarom zijn mensen zo verschrikkelijk boos op de gemeente?

Gemeente

DRONTEN - De fractie van Leefbaar Dronten in de gemeenteraad maakt zich zorgen over de manier waarop de gemeente Dronten optreedt tegen oneigenlijk grondgebruik. „Waarom zijn mensen zo verschrikkelijk boos op de gemeente?”, wil Kees Hermus weten.

De gemeente grijpt in als mensen gemeentegrond inpikken. Kees Hermus maakt zich zorgen over de manier waarop dat gebeurt: „Ons is duidelijk geworden dat een aantal mensen erg te hoop loopt tegen de manier waarop de gemeente Dronten communiceert met deze inwoners.”

Wat is er mis gegaan?

Hermus vindt het niet verstandig om de ogen te sluiten voor die bezwaren van inwoners. Hij doet de suggestie om pas op de plaats te maken en de gang van zaken eerst te analyseren: „Wat is er mis gegaan? Is dat de communicatie? Wij maken ons zorgen over het imago-probleem dat de gemeente hiermee misschien oploopt.”

Leefbaar Dronten overweegt een motie in te dienen om een evaluatie af te dwingen.

Wel optreden

De meeste andere fracties gaven te kennen best over het onderwerp te willen praten. GroenLinks en CDA voegden er wel aan toe dat er in hun ogen opgetreden moet worden tegen inwoners die grond oneigenlijk gebruiken.

Oneigenlijk grondgebruik

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 14 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 14 uur geleden