Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) Ā© Eelco Lindhout

D66: Kosten van jeugdhulp wordt een hoofdpijndossier in Dronten

Gemeente

DRONTEN - De kosten van de jeugdhulp rijzen de pan uit. De gemeente Dronten heeft volgend jaar naar verwachting een tekort van anderhalf miljoen euro. ā€žDit wordt een hoofdpijndossierā€, vindt Leendert Molendijk (D66).

Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) zei in een reactie dat de jeugdhulp de gemeente inderdaad financiƫle zorgen baart. Dronten ondervindt de gevolgen van de bezuinigingen door de rijksoverheid. Dat geldt echter ook voor heel veel andere gemeenten.

Veel kinderen buitenshuis

Een specifiek probleem in Dronten is de zogenaamde ā€˜residentiĆ«le jeugdhulpā€™, waarbij kinderen en jongeren dag en nacht buiten hun eigen omgeving verblijven. Hier maken in Dronten meer kinderen gebruik van dan elders. ā€žDat is een onderwerp van nadere analyseā€, zegt de wethouder.

Hij voegt eraan toe dat de gemeente er niet onderuit kan: ā€žAls bepaald is dat deze vorm van jeugdhulp nodig is, dan is de gemeente verplicht deze hulp ook in te zetten.ā€

Goed werk verricht

Ondanks de zorgen over de financiĆ«n is er ook optimisme bij de wethouder: ā€žAls gaat om uitvoering en hoe het georganiseerd is, is het college uitermate content met de wijze hoe het gaat. We zitten dicht op de problematiek en er wordt goed werk verricht.ā€

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 3 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 4 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 4 uur geleden