Afbeelding
©maartenheijenk.nl

De opbrengst van de hondenbelasting gaat niet alleen naar honden en hondenoverlast

Gemeente

DRONTEN - De opbrengst van de hondenbelasting in de gemeente Dronten gaat zeker niet alleen naar honden en de bestrijding van hondenoverlast. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de fractie van D66. De hondenbelasting levert in Dronten jaarlijks 285.000 euro op.

De opbrengst van de hondenbelasting hoeft niet naar een specifiek onderdeel van de gemeentebegroting te gaan. „Het vormt onderdeel van de algemene dekkingsmiddelen”, schrijven B en W. Met andere woorden: het gaat in de grote pot.

Hondenuitlaatkaart

Toch wil D66 graag weten welke activiteiten en voorzieningen de gemeente voor honden heeft. B en W komen in hun antwoord niet verder dan de hondenuitlaatkaart, die op de gemeentelijke website staat. Deze kaart wordt binnenkort geactualiseerd en daar komt ook een inspraakronde bij.

„Op de hondenuitlaatkaart staat aangegeven waar binnen de bebouwde kom honden verboden zijn, zoals het winkelcentrum Suydersee en kinderspeelplaatsen, en waar honden los mogen lopen en hun uitwerpselen laten liggen, de zogeheten losloopgebieden”, aldus het college.

Verder gaat er van de 285.000 euro weinig geld naar de honden. In het verleden is er wel een proef gedaan met speciale vuilnisbakken voor hondenpoep, maar dit experiment heeft geen vervolg gekregen.