Gemeentehuis Dronten
Gemeentehuis Dronten ©maartenheijenk.nl

Gemeente hult zich in stilzwijgen rond extra budget voor beveiliging gemeentehuis

Gemeente

DRONTEN - De schrik zat er vorig jaar flink in, na een insluiping in het gemeentehuis. De gemeente besloot tot extra camerabewaking, extra paslezers en uitbreiding van het inbraakalarm. B en W dachten daarvoor 25.000 euro nodig te hebben. Inmiddels is dat al 38.500 euro.

Wat er vorig jaar precies gebeurd is, daarover hult het gemeentbestuur zich ‘gelet op de gevoeligheid van deze informatie’ in stilzwijgen. Ook de nota met de exacte beveiligingsmaatregelen blijft geheim: „Want onze huidige kwetsbaarheden staan namelijk ook in deze nota.”

B en W schrijven in antwoord op vragen van het CDA wel dat die 25.000 euro slechts een inschatting was: „De werkelijke kosten van de maatregelen vallen helaas hoger uit.”

Weggegooid geld

De PvdA wijst naar de plannen voor de bouw van een nieuw gemeentehuis of een grote verbouwing. Zij vinden het weggegooid geld om nu nog 38.500 euro in het ‘oude’ gemeentehuis te steken.

Het college is het daar niet mee eens: „Wij vinden dat de voorgestelde maatregelen niet moeten worden uitgesteld. (Informatie)veiligheid is hiervoor te belangrijk. Denk aan persoonsgegevens en veiligheid van medewerkers en gebouw.” De beveiliging kan volgens B en W straks ook worden hergebruikt bij nieuwbouw of een verbouwing.