Aat de Jonge en Dirk Minne Vis toen alles nog koek en ei was.
Aat de Jonge en Dirk Minne Vis toen alles nog koek en ei was. ©maartenheijenk.nl

Burgemeester Aat de Jonge reageert tijdens commissievergadering op anonieme criticasters

Gemeente

DRONTEN - Burgemeester Aat de Jonge heeft na zijn open brief van anderhalve week geleden in het openbaar gereageerd op kritiek over zijn bestuursstijl. Deze afkeuring wordt de laatste weken via anonieme bronnen door Omroep Flevoland over hem uitgestort. De burgemeester maakte er gisteravond tijdens een commissievergadering een vilein grapje over.

Vorige week hield de gemeenteraad op verzoek van de CDA-fractie een spoeddebat over de bestuurscultuur in het gemeentehuis. Het beperkte zich tot een korte dialoog tussen CDA en D66, waarna de gemeenteraad de onderhandelingen achter gesloten deuren voortzette. De burgemeester werd zelf in het debatje niets gevraagd.

‘Prachtige portefeuille’

Gisteren moest de burgemeester vragen beantwoorden over oneigenlijk grondgebruik, ofwel inwoners die ongevraagd grond van de gemeente in gebruik hebben genomen. „Sinds twee of drie weken ben ik in het gelukkige bezit van deze prachtige portefeuille”, zei hij cynisch over het van de opgestapte CDA-wethouder Dirk Minne Vis overgenomen dossier.

De burgemeester heeft de afgelopen weken gesprekken gevoerd met inwoners die in de clinch liggen met de gemeente. Hij legde tijdens de commissievergadering een link met de anonieme kritiek op zijn persoon: „Ik heb in die gesprekken nergens verwachtingen gewekt. Iemand zei vorige week wel tegen me: ja, maar als jij komt dan ontstaat er ook iets van hoop. Tsja, dat is in deze tijden fijn om te horen…”

Oneigenlijk grondgebruik

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 2 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 3 uur geleden