Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl

Het uitkopen van Van Arendonk blijft binnen de normen van de gemeenteraad

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten is er financieel uit met mechanisatiebedrijf Van Arendonk voor het overnemen van de bedrijfspanden aan de Nijverheidsweg 7 en Havenweg 3. Deze panden moeten plaats maken voor woningbouw. Over de bedragen doet wethouder Ton van Amerongen (VVD) geen mededelingen. Wel zei hij gisteravond dat het binnen de door de gemeenteraad vastgestelde normen blijft.

Het uitkopen van Van Arendonk kwam gisteravond ter sprake bij de bespreking van de woningbouwplannen voor de Havenkade en het Hanzekwartier. In antwoord op vragen van Ferdinand Zomerman (CDA) zei de wethouder dat de bodemsanering de laatste hobbel is geweest. De kosten daarvan liggen onder de 100.000 euro en worden opgehoest door Van Arendonk.

Heel veel gemeenschapsgeld

Zomerman had graag gezien dat het bedrijf de verplichting was opgelegd om zich in Dronten te hervestigen: ā€žWaarom is dat geen ā€˜part of the dealā€™? Je koopt een bedrijf uit met heel veel gemeenschapsgeld en dan mag je toch vragen dat zoā€™n bedrijf dat bedrag herinvesteert in de gemeenschap?ā€

B en W hebben van die verplichting afgezien. ā€žOm de snelheid er in te houdenā€, zo luidde de motivatie van de wethouder.

Buitengebied

Het CDA-raadslid heeft gehoord dat het mechanisatiebedrijf zich wil vestigen in het buitengebied. ā€žDaar is ons niets over bekendā€, reageerde de wethouder.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 15 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 15 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 16 uur geleden