Suzanne Stoop (PvdA)
Suzanne Stoop (PvdA) Ā©maartenheijenk.nl

Discussie over drie of vier wethouders vindt geen gehoor in gemeenteraad

Gemeente

DRONTEN - De PvdA vindt dat Dronten kan volstaan met drie wethouders, wat het CDA betreft worden het er vier. De toekomstige coalitiegenoten VVD, Leefbaar Dronten en ChristenUnie wensten er gisteravond in de openbaarheid van de gemeenteraadsvergadering niet op te reageren. Daardoor kwam het niet tot een discussie.

Van 2014 tot 2017 had Dronten vier wethouders. Momenteel zijn het er twee, omdat de twee CDA-wethouders opstapten. De PvdA vindt voor de komende periode drie genoeg. ā€žStap niet in de valkuil van de machtspolitiekā€, zo vatte Suzanne Stoop haar pleidooi samen.

Meer dan capabel

De afgelopen vier jaar lagen er enkele grote klussen, zoals de overdracht van de zorg van Rijk naar gemeente. Nu dat is afgerond en ook burgemeester Aat de Jonge volgens de PvdA ā€˜meer dan capabelā€™ is om portefeuilles op zich te nemen, kan het wat mevrouw Stoop betreft wel met een wethouder minder.

De enige die reageerde was Siert Jan Lap (CDA). ā€žEr is veel werkā€, zei hij. Voor zijn partij is dat reden genoeg voor een vierde wethouder.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 21 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 22 uur geleden