Lazise Hillebregt (D66)
Lazise Hillebregt (D66) ©maartenheijenk.nl

PvdA en GroenLinks vragen aandacht voor ambtenaren, D66 wijst op bankrekening

Gemeente

DRONTEN - Eigenlijk leidde gisteravond alleen het financiële hoofdstuk van het nieuwe coalitieakkoord tot enkele inhoudelijke opmerkingen vanuit de gemeenteraad. Met name PvdA, GroenLinks en D66 daagden het nieuwe college uit.

„Er is een gemis in het coalitieakkoord: een visie op financiën”, zei Lazise Hillebregt (D66), „Natuurlijk moeten de financiën op orde zijn, dat vinden wij ook. Maar mag ik de coalitie eraan herinneren dat er geld op de bank staat? Deels met goede reden, maar een deel van het geld kun je ook gebruiken voor veel doelen en ontwikkelingen in Dronten.”

Ambitie?

Het college wil dat de kosten van het ambtelijk apparaat niet omhoog gaan. Suzanne Stoop (PvdA) zette haar vraagtekens bij die nullijn: „Want als je je ambitie niet kunt waarmaken vanwege de kosten, dan vraag ik me af of je wel ambitie hebt.”

Net als mevrouw Stoop wees ook Paul Vermast (GroenLinks) op de grote werkdruk in het gemeentehuis: „We blijven onze eigen organisatie afknijpen op de nullijn, terwijl we de afgelopen jaren op vrijwel alle beleidsterreinen te horen hebben gekregen dat er een probleem is met de capaciteit.” Hij sprak de hoop uit dat met name VVD en Leefbaar Dronten ‘uit hun financiële kramp - ten koste van mensen - weten te komen’.

Afbeelding
Vanwege veiligheid éénrichtingsverkeer op De Zoom, Binnendoor en De Poort 22 uur geleden
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 23 uur geleden