Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Er is nog niet met sportclubs gesproken over PMD-zakken: „Ik ben flabbergasted”

Gemeente

DRONTEN - De verspreiding van de afvalzakken voor plastic-, metaal- en drinkverpakkingen (PMD) wordt momenteel namens de gemeente Dronten verzorgd door sportverenigingen. De gemeente is op zoek naar een nieuwe manier van verspreiding, zonder dat daarover is gesproken met de sportverenigingen.

„Ik ben flabbergasted”, reageerde Ferdinand Zomerman (CDA), „Ik zou zeggen: je gaat éérst met de verenigingen praten en daarna publiceer je het pas naar de inwoners.”

Steeds grotere stapel

Voor de clubs vormt de verspreiding van de zakken een compensatie voor de inzameling van het oud papier. Dit is overgenomen door de gemeente. Wethouder Jaap Oosterveld (ChristenUnie) is niet tevreden over de huidige manier van werken: „Er zijn mensen die zeggen: we hebben heel veel zakken in huis en die stapel wordt alleen maar groter.”

Volgens de wethouder is er nog helemaal niets besloten over de PDM-zakken: „De verenigingen zijn uitgenodigd voor een overleg op 30 oktober om te kijken naar de mogelijkheden. We willen juist in gezamenlijkheid naar een oplossing zoeken.”

PDM-zakken

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 4 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 4 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 5 uur geleden