Danieke van Baal (GroenLinks)
Danieke van Baal (GroenLinks) Ā©maartenheijenk.nl

Burgemeester gaat tijdens ā€˜Nacht van de Nachtā€™ niet in donker afscheid nemen

Gemeente

DRONTEN - GroenLinks wil dat tijdens de Nacht van de Nacht onder andere de lichten bij De Meerpaal uitgaan. ā€žWe hebben die avond ook het afscheid van de burgemeester, dus De Meerpaal moet wel een beetje belicht zijnā€, grapte wethouder Ton van Amerongen.

In antwoord op vragen van GroenLinks zei de wethouder dat de gemeente dit jaar nadrukkelijk aandacht gaat vragen voor de Nacht van de Nacht: ā€žWe gaan mensen oproepen om in ieder geval die nacht - maar eigenlijk alle nachten - onnodige lichthinder en energieverspilling tegen te gaan.ā€

Vier straten

Zelf zet de gemeente de aanlichtspots van het gemeentehuis en de Ludgerustoren uit plus de helft van de lantaarnpalen aan De Noord, Spoordreef, Energieweg en Guldendreef. ā€žWaarom de helft? Dat heeft te maken met verkeersveiligheid en sociale veiligheidā€, zei de wethouder.

De gemeente heeft juist voor deze vier straten gekozen, omdat het systeem hier op afstand aanstuurbaar is. De komende jaren wordt dit systeem uitgebreid en komen ook andere straten aan bod tijdens de Nacht van de Nacht.

De Meerpaal en Flipse

Danieke van Baal (GroenLinks) was nog niet helemaal tevreden met het antwoord van de wethouder. Zij wil dat de gemeente ook bedrijven en ondernemers actief gaat benaderen om mee te doen. Als voorbeeld noemde zij De Meerpaal en het LED-scherm van Flipse Makelaardij.

Burgemeester Dronten

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 9 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 9 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 10 uur geleden