Gemeenteraad Dronten
Gemeenteraad Dronten ©maartenheijenk.nl

Gemeenteraad gaat tijdens verbouwing raadzaal wellicht in De Meerpaal vergaderen

Gemeente

DRONTEN - Als het aan B en W ligt wordt het gemeentehuis ingrijpend verbouwd. Daarbij moet ook de raadzaal onder handen worden genomen. Het is nog niet bekend waar tijdens die verbouwing de raadsvergaderingen worden gehouden. Het gemeentebestuur kijkt onder andere naar De Meerpaal.

„De raadzaal is slecht toegankelijk en heeft duidelijk haar beperkingen”, schrijven B en W. De zaal kent een vaste opstelling, er zijn nogal wat op- en afstapjes, heeft een onbetrouwbare WiFi-voorziening en er is weinig ruimte voor publiek. Zo moesten er vorige maand bij de vergadering over Windplan Groen veel belangstellenden vanuit de kantine meeluisteren.

Anders vergaderen

Volgens het college heeft de gemeenteraad behoefte aan een andere, meer flexibele vergaderopstelling in de raadzaal: „Want de gemeenteraad denkt na over een andere wijze van vergaderen.”

Behalve voor de raad zijn er in de ogen van B en W ook te weinig vergaderfaciliteiten voor de fracties in het huidige gemeentehuis. Met het oog daarop wil het college een ‘vergadercentrum’ ontwikkelen: „Dit vergadercentrum is ook te gebruiken door de samenleving.”

Verbouwing gemeentehuis

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 3 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 3 uur geleden