Kees Hermus (Leefbaar Dronten)
Kees Hermus (Leefbaar Dronten) Ā©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten maakt pas op de plaats in dossier ā€˜landjepikā€™: ā€žHet komt aan op gedragā€

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten gaat de lopende dossiers in het dossier ā€˜oneigenlijk grondgebruikā€™ afhandelen. Nieuwe dossiers worden voorlopig niet opgepakt. De voltallige gemeenteraad nam gisteravond dit besluit op initiatief van GroenLinks en de SP.

Het onderwerp ā€˜landjepikā€™ komt regelmatig terug in de gemeenteraad. Onlangs is besloten om hierover in mei uitgebreid van gedachten te wisselen. In afwachting daarvan wilden GroenLinks en SP het dossier voorlopig in de ijskast zetten.

Op initiatief van de VVD besloot de raad vanavond om wel de lopende dossiers af te handelen. Voorwaarde is, dat dit gebeurt volgens het mildere regime, dat al door B en W is aangekondigd.

Onrust en twijfel

ā€žEr is veel onrust en twijfel over de wijze waarop dit project wordt uitgevoerdā€, zo motiveerde Paul Vermast (GroenLinks) het voorstel om pas op de plaatst te maken, ā€žWij willen voorkomen dat er onomkeerbare stappen worden gezet.ā€

Wethouder Ton van Amerongen (VVD) verzette zich tegen het beeld dat het project niet goed loopt. Volgens de wethouder wordt 90% van de gevallen keurig afgerond: ā€žEn wij willen dit project als college graag in 2020 afronden.ā€

Juridische dominantie

Uiteindelijk ging echter de voltallige raad akkoord met het plan van de beide linkse partijen. Cees Hermus (Leefbaar Dronten) noemde het ā€˜een vrij zware motieā€™, maar ging toch akkoord omdat het volgens hem een grondhouding van de betreffende ambtenaren lijkt te zijn om niet goed te communiceren. Hij heeft de indruk dat inwoners geen kans krijgen zich te verdedigen vanwege de ā€˜juridische dominantieā€™ van het ambtenarenteam.

Oneigenlijk grondgebruik

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden