Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten start met laadpalen een procedure vergelijkbaar met containers

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten wil de inwoners nadrukkelijk betrekken bij de vraag waar openbare laadpalen voor elektrische autoā€™s kunnen worden neergezet. Er komt een inspraakprocedure, die vergelijkbaar is met de besluitvorming over de locaties voor ondergrondse afvalcontainers. Bij de containers is het niet overal goed verlopen. Bij de laadpalen hopen B en W op begrip en draagvlak.

Tot nu toe werden er in Dronten alleen laadpalen geplaatst als inwoners een aanvraag indienden. Ook werknemers die wekelijks minimaal 18 uur in de gemeente werken, konden zoā€™n paal aanvragen. B en W vinden echter dat ze zĆØlf het initiatief moeten nemen om tot een ā€˜dekkend netwerkā€™ van laadpalen te komen.

Op eigen terrein

Dat netwerk is bedoeld voor bewoners, forenzen en bezoekers die hun elektrische auto in het openbaar gebied willen opladen. ā€žWant niet iedereen is in de gelegenheid om de auto op eigen terrein neer te zetten en op te ladenā€, legt wethouder Ton van Amerongen (VVD) uit.

Hoeveel laadpalen er moeten komen in de gemeente Dronten, kan Van Amerongen nog niet aangeven. ā€žIk kan hooguit zeggen dat we in 2020 in ieder geval een behoefte van 60 laadpalen verwachten. Maar dat is ook afhankelijk van de ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie. Misschien hebben we er wel veel minder nodig.ā€

Bijeenkomsten in de dorpen

Er komen binnenkort bijeenkomsten in alle drie de dorpen, waar bewoners de behoefte aan laadpalen kunnen aangeven. Die vergaderingen moeten leiden tot een kaart, waarop de laadpalen staan aangegeven.

Over die kaart mogen de inwoners weer meepraten. Als het plan er eenmaal ligt, worden kunnen er eventueel ook nog bezwaarschriften worden ingediend.

De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 13 uur geleden
De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 14 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 14 uur geleden