Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten tijdens renovatie naar Rabobank, noodkantoor, De Meerpaal en Open Hof

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten gaat vanaf november gedurende vijftien maanden werken vanuit vier verschillende locaties: de Rabobank aan De Rede, een noodkantoor naast de moskee, een vaste vergaderzaal in De Meerpaal en kerkcentrum Open Hof. Dat vertelt Pieter van Kruistum van Van Kruistum BV uit Leersum, die door de gemeente is ingehuurd als projectmanager.

Op de bovenste verdieping van De Meerpaal huurt de gemeente permanent de zogenaamde ‘gele zaal’. Deze ruimte wordt gebruikt voor vergaderingen van met name de gemeenteraad en als trouwzaal.

Rabobank

De ambtenaren verhuizen voor een gedeelte naar het Rabobankkantoor aan De Rede. De bovenverdiepingen van dat kantoor staan al leeg. De Rabobankwinkel verhuist binnenkort naar een andere locaties in winkelcentrum Suydersee. Op dat moment gaat de gemeente de balies van de Rabobank ombouwen tot de ‘gemeentewinkel’.

Voor de ambtenaren die niet in de Rabobank passen wordt er naast de moskee een noodkantoor neergezet. Kerkcentrum Open Hof wordt gebruikt voor vergaderingen en lunchen. Ook worden er tijdens de verbouwing vergaderzalen van andere gemeentelijke gebouwen gebruikt, zoals bijvoorbeeld bij de brandweer.

Verbouwing gemeentehuis