Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Tijdelijke studentenwoningen toch niet naar braakliggende bouwgrond in Hanzekwartier

Gemeente de regt

DRONTEN - De gemeente Dronten wil af van de studentenwoningen in De Morinel, Oeverloper en Grutto. Het plan was om deze studenten zo snel mogelijk te verplaatsen naar tijdelijke studentenkamers in het Hanzekwartier. Dat bleek echter toch niet uitvoerbaar te zijn.

„De locatie aan het Hanzekwartier leek geschikt”, schrijven B en W in antwoord op vragen van de VVD. De tijdelijke kamers hadden op korte termijn gebouwd moeten worden op voorlopig braakliggende gronden die in eigendom zijn van de gemeente. De studentenhuisvesting was bedoeld voor maximaal zeven jaar.

„Het plan voor het Hanzekwartier is echter niet uitvoerbaar gebleken”, meldt het college nu. Een reden wordt niet genoemd.

Andere mogelijkheden

Aangekondigd wordt dat de gemeente gaat kijken of er andere mogelijkheden zijn om de concentratie aan studentenwoningen in Dronten-Noord op korte termijn terug te dringen.

Gesprekken met de huiseigenaren in Dronten-noord zijn al in november gestart. De gemeente heeft nog niet bekendgemaakt hoe de studenten aangemoedigd zullen worden hun woningen te verlaten.

Dossier studentenhuisvesting

DeDrontenaar.nl