Danieke van Baal (GroenLinks)
Danieke van Baal (GroenLinks) ©maartenheijenk.nl

Maatregelen tegen mensen die moedwillig restafval in de PMD-container gooien

Gemeente

DRONTEN - Sinds het plastic afval niet meer in plastic zakken wordt verzameld, maar in afgesloten containers, zit er meer vervuiling in. Wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) kondigt maatregelen aan tegen mensen die dat structureel of moedwillig doen.

De wethouder zei in antwoord op vragen van Danieke van Baal (GroenLinks) dat het gemeentebestuur in eerste instantie inzet op educatie en voorlichting. Mocht dat niet tot verbetering leiden, dan wordt overgegaan op handhaving. „Hoe ziet dat er dan uit?”, wilde Van Baal weten, „Wordt er in containers gekeken?”

Structureel of moedwillig

„Hoe dat in de praktijk zijn beslag gaat krijgen, durf ik nog niet te zeggen”, antwoordde Siepel. De handhaving zal in ieder geval betrekking hebben op mensen die structureel restafval bij het plastic, metaal en drinkpakken (PMD) gooien. Ook zal de handhaving zich richten op degenen die het moedwillig doen, omdat ze het afval niet naar de ondergrondse container willen brengen.

„De maatregel zal in eerste instantie bestaan uit een sticker met de mededeling: uw container is niet geleegd omdat er vervuiling is aangetroffen”, aldus de wethouder. Mocht dat niet tot verbetering leiden, dan volgen er andere maatregelen.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 3 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 3 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 4 uur geleden