Wethouder Ton van Amerongen (VVD).
Wethouder Ton van Amerongen (VVD). ©maartenheijenk.nl

Wethouder vindt dat financiële stukken al heel leesbaar zijn: „Maar we zijn er nog niet”

Gemeente

DRONTEN - B en W van Dronten hebben de gemeenteraad de zogenaamde ‘voortgangsrapportage’ aangeboden. Wethouder Ton van Amerongen (VVD) van financiën is redelijk te spreken over de leesbaarheid van het stuk: „Ik denk dat we daarin stappen hebben gezet. Maar we zijn er nog niet.”

Volgens de wethouder is het niet altijd eenvoudig om financiële termen en problematiek in simpele bewoordingen op te schrijven: „Die uitdaging gaan we nog steeds aan.”

Hij voegt eraan toe dat er al wel is geluisterd naar de gemeenteraad, die heeft gevraagd naar eenvoudig taalgebruik: „Het is niet meer zoals tien jaar geleden dat het alleen voor de ‘incrowd’, de financiële mannen uit de raad, te lezen is.”

Complimenten

Burgemeester Jean Paul Gebben vertelt dat hij de ambtelijke organisatie en de wethouder juist gecomplimenteerd heeft met de leesbaarheid: „Ik heb natuurlijk veel van dit soort documenten gezien in andere gemeenten en ik vond deze voortgangsrapportage dun en leesbaar. Hij is kort en alle financiële ‘highlights’ staan erin. Ik heb ze wel héél veel erger meegemaakt: van die enorme dikke pakken waar je niet doorheen komt.”

Voortgangsrapportage