Gemeentehuis Dronten
Gemeentehuis Dronten ©maartenheijenk.nl

Inspraak over nieuwe hal gemeentehuis gaat uitsluitend over vormgeving en inrichting

Gemeente

DRONTEN - Het gemeentebestuur heef de inwoners toegezegd dat ze mogen meepraten over publiekshal van het nieuwe gemeentehuis. Inmiddels blijken er al beslissingen te zijn genomen over wat de gemeente ‘de basis’ noemt. De inspraak betreft alleen ‘de verdere inrichting en vormgeving’, zo meldt de gemeente in een persbericht.

De verbouwing van het gemeentehuis kost 24,9 miljoen euro. De inwoners is niet gevraagd wat zij ervan vinden, maar gemeenteraad en B en W willen het publiek wel betrekken bij de vernieuwde hal. Daarvoor is 350.000 euro uitgetrokken.

Externe PR-adviseur

Een externe PR-adviseur is ingehuurd om dit inspraakproces te begeleiden. Dat is Margo van Staveren, eerder verantwoordelijk voor onder andere de communicatie rond het versterken van de Afsluitdijk.

Onder haar leiding is inmiddels een enquête uitgezet. Daarin wordt de inwoners onder andere gevraagd wat het ‘symbool van Dronten’ is, wat ze kenmerkend vinden voor de gemeente en wat ‘typisch Drontens’ is.

Creatieve wedstrijd

Behalve die enquête is er ook een creatieve wedstrijd. „Verbeeld op uw eigen manier ùw ultieme beeld van de gemeente”, zo luidt de opdracht, „De vorm is vrij: het kan een schilderij zijn, een filmpje, muziek, een boetseerwerk een gedicht… zolang het maar door de deur van het gemeentehuis past.”

Creaties kunnen tot 11 oktober worden ingeleverd. „Van alle inzendingen wordt een tentoonstelling gemaakt over de identiteit van de gemeente Dronten”, aldus de gemeente. Aan de hand van deze tentoonstelling gaat een kunstenaar of ontwerper iets maken voor de nieuwe hal. De winnende inzenders worden hierbij betrokken.

Inwoners die willen meedoen maar geen materialen in huis hebben kunnen zich aanmelden voor een creatieve middag. Deze middag wordt gehouden op woensdag 18 september (15 uur) in De Meerpaal: „Er zijn materialen beschikbaar en indien gewenst is er hulp. Meedoen is gratis.”

Verbouwing gemeentehuis

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 13 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 13 uur geleden