Rabobank Meerpaalplein
Rabobank Meerpaalplein Ā©maartenheijenk.nl

Ambtenaren Dronten moeten eigen bureau inleveren, wethouders houden vaste werkplek

Gemeente

DRONTEN - Ambtenaren van de gemeente Dronten hebben vanaf volgende maand geen eigen bureau en geen eigen computer meer. Burgemeester en wethouders houden wel een vaste werkplek, in ieder geval voorlopig.

Het grootste deel van de gemeente-ambtenaren verhuist straks naar het noodgebouw bij het Almere College en de moskee. Daar wordt meteen overgeschakeld op een ander ā€˜werkplekkenconceptā€™. Ze kunnen dan vanaf verschillende bureauā€™s inloggen op hun eigen computeromgeving. ā€žMedewerkers worden flexibelerā€, legt wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) uit.

Rabobank

Een klein deel van de ambtenaren en het college van B en W verhuizen tijdens de verbouwing van het gemeentehuis naar de voormalige Rabobank aan De Rede. Krijgen de wethouders daar wel een vaste werkplek? ā€žDaar zijn de meningen over verdeeldā€, zegt wethouder Irene Korting (VVD). ā€žMaar het antwoord is jaā€, vult haar collega Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) aan.

Volgens Van Bergen is nog niet duidelijk of B en W uiteindelijk in het vernieuwde gemeentehuis wel een vaste werkplek krijgen: ā€žDat moet nog uitgekristalliseerd worden. Maar de tijdelijke locatie leent zich minder om van kamers te wisselen.ā€

Verbouwing gemeentehuis

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 13 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 13 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 14 uur geleden