Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) ©maartenheijenk.nl

Inkt van de onheilstijding is nog niet droog of gemeente Dronten heeft alweer een meevaller

Gemeente

DRONTEN - Twee weken geleden bracht Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) tijdens zijn eerste optreden als vervangend wethouder van financiën nog een onheilstijding: „Het ijs is iets dunner geworden.” Deze week presenteert hij alweer een meevaller: „We kunnen in ieder geval constateren dat het ijs weer wat dikker is.”

De gemeente Dronten hield voor de jaren 2021 tot en met 2023 rekening met een tekort op de begroting. Het Rijk heeft sindsdien haar zogenaamde ‘septembercirculaire’ verstuurd. Daaruit blijkt dat Dronten meer dan verwacht wordt gecompenseerd voor prijsstijgingen en hogere ambtenarenlonen.

Zwarte cijfers

De bijdragen uit Den Haag zorgen ervoor dat Dronten waarschijnlijk tòch zwarte cijfers kan schrijven: plus twee ton in 2021 en 2022 en plus 9 ton in 2023. „Dat is mooi”, vindt Van Bergen.

Het gemeentebestuur had aangekondigd de begroting eens goed tegen het licht te houden. Volgens de wethouder blijft dat nodig. „Want de ervaring leert dat je straks in mei weer een deel moet inleveren van wat je in september extra hebt gekregen. En daarnaast zitten er nog wat andere nadelen aan te komen.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 11 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 11 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 12 uur geleden