Roelof Siepel
Roelof Siepel ©maartenheijenk.nl

GBLT ontkent dat er onjuist afvalstoffentarief op nota staat: „Dit bedrag komt uit de verordening”

Gemeente

DRONTEN - Bij de bekendmaking rond de verhoging van het tarief van de afvalstoffenheffing heeft de gemeente Dronten gepubliceerd dat het huidige tarief € 237,91 is. De inwoners zien op de nota van GBLT echter een tarief van € 222,91 staan. Dit bedrag is volgens wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) fout. Het bedrijf dat de belastingen voor de gemeente int ontkent dat weer: „Op de belastingaanslag van GBLT staat het juiste bedrag.”

De inwoners van de gemeente Dronten betaalden dit jaar ruim 222 euro voor de afvalstoffenheffing. Als het aan het gemeentebestuur ligt wordt dat volgend jaar 264 euro. B en W doen het voorkomen alsof het wel meevalt met die verhoging. Zij stellen dat het tarief dit jaar 237 euro is.

Technische reden

Het verschil tussen die 237 en die 222 euro is een ‘eenmalige korting’ die is verleend door de gemeente. Volgens wethouder Siepel kon die korting niet vermeld worden op de nota van GBLT: ,,Wij hebben aan het GBLT gevraagd of het mogelijk is om twee bedragen op de factuur te vermelden: het basisbedrag en daarnaast de korting van 15 euro. Technisch gezien bleek dat niet mogelijk te zijn.”

GBLT ontkent desgevraagd dat er een technische reden ten grondslag ligt aan het vermelden van het ‘foutieve’ tarief: „Voor 2019 staat op de belastingaanslag voor Dronten een bedrag van afvalstoffenheffing van € 222,91. Dit bedrag komt uit de Verordening Afvalstoffenheffing 2019 van de gemeente Dronten. In deze verordening staat niets over € 15,- korting.”

Afvalstoffenheffing