Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) ©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten maakt werk van tijdig signaleren schulden bij inwoners

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft de wettelijke verplichting om inwoners met schulden te helpen. Deze taak wordt binnenkort uitgebreid en daarom maakt wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) nu werk om problemen op tijd te signaleren.

De gedachte van de gemeente is: hoe vroeger de problemen gesignaleerd worden, hoe beter er hulp kan worden verleend. „Het idee is dat inwoners op basis van signalen van betaalachterstanden worden bezocht met als doel deze inwoners vroegtijdige hulp aan te bieden”, schrijft de wethouder aan de gemeenteraad, „Dit kan financiële hulp zijn, maar ook hulp op andere leefgebieden.”

Stappenplan

Om zich voor te bereiden op de nieuwe wettelijke taken, laat de gemeente zich ondersteunen door Plangroep uit Culemborg. „Zij hebben een stappenplan ontwikkeld om het project goed op te kunnen starten met alle betrokken partners in de gemeente”, aldus Van Bergen.

Het is de bedoeling dat er in de tweede helft van 2020 wordt begonnen met de daadwerkelijke vroegsignalering van schulden.