Bijeenkomst over Windplan Groen in Biddinghuizen.
Bijeenkomst over Windplan Groen in Biddinghuizen. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Gemeente: Verplaatsen windmolens bij Ketelhaven en Biddinghuizen is niet mogelijk

Gemeente

DRONTEN - De geplande windmolens van Windplan Groen kunnen volgens de gemeente Dronten niet op grotere afstand van Biddinghuizen en Ketelhaven worden geplaatst. Dit schrijven B en W in een persbericht.

Inwoners van beide dorpen hebben er meermalen op aangedrongen om de dichtstbijzijnde windmolens te verplaatsen. Windplan Groen, gemeente en provincie hebben daarop toegezegd de mogelijkheden te onderzoeken. Dat gebeurde mede op aandringen van de gemeenteraad.

Veelvuldig

Het gemeentebestuur schrijft nu dat er gedurende het afgelopen jaar veelvuldig overleg is geweest tussen gemeente, Windkoepel Groen, de provincie en het ministerie: „De opties zijn uitgewerkt, onderzocht en besproken. Helaas boden deze opties uiteindelijk geen mogelijkheid om de turbines op grotere afstand te plaatsen van de woonkernen.”

De gemeente wil het besluit uitleggen aan de inwoners tijdens twee inloopavonden. Daar hoopt het gemeentebestuur ook te horen hoe het gesprek kan worden voortgezet. Wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) is in beide dorpen aanwezig om de keuzes uit te leggen en eventuele vragen te beantwoorden.

Inloopavonden

  • Biddinghuizen, Koetshuis: maandag 13 januari, 19:00 uur.
  • Ketelhaven, Lands End: woensdag 15 januari, 19:00 uur.

Windplangroen

DeDrontenaar.nl