VIDEO | Walvisstraat opnieuw ingericht en heropend voor het verkeer

Gemeente

DRONTEN - De Walvisstraat is weer geopend voor het verkeer. De herinrichting van de Walvisstraat hoort bij de veelbesproken wijzigingen in het centrum van Dronten, waar ook De Zuid en De Rede onderdeel van uitmaken.

Oorspronkelijk zou De Zuid omgelegd worden naar de andere kant van kerkcentrum Open Hof. Na inspraak van de omwonenden is hiervan afgezien. Het oorspronkelijke plan kostte 2,6 miljoen euro. Het plan dat nu wordt uitgevoerd, kost de gemeente 2,8 miljoen.

De herinrichting van De Zuid ter hoogte van het Ichthus College en de Open Hof moet nog plaatsvinden. Hetzelfde geldt voor het omdraaien van de rijrichting op De Rede, evenwijdig aan de Walvisstraat.

Update 17:08 uur

In bovenstaand bericht wordt ten onrechte het bedrag van 2,8 miljoen euro genoemd. Een lezer maakte ons er terecht op attent dat het hele project de gemeente ruim 4 miljoen euro kost.

Het grootste deel gaat naar de herinrichting van De Zuid, Walvisstraat, De Rede en de omgeving Open Hof (3,8 miljoen). Andere kostenposten zijn de beplanting, het aanpassen van de bocht bij het Steenbergenplein, verkeersveilige maatrelen bij De Boeg en De landmaten en het aanbrengen van geluidsarm asfalt.

Dossier omleggen De Zuid