Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten)
Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Twee BOA’s erbij is voor Leefbaar Dronten nog lang niet genoeg

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft momenteel 2,5 BOA’s in dienst. Als het aan het college van B en W ligt, worden dat er volgend jaar 4,5. Volgens de fracties van Leefbaar Dronten en PvdA is dat lang niet genoeg. Zij gaan voorstellen om het aantal fors uit te breiden.

Een half jaar na zijn aantreden zei burgemeester Jean Paul Gebben al dat Dronten veel te weinig buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) heeft. Hij vindt dat het er op z’n minst 6,5 moeten zijn. De burgemeester toonde zich dan ook enigszins teleurgesteld met de uitbreiding naar 4,5, die in de gemeentebegroting voor 2021 is voorgesteld: „Een beetje te weinig wat mij betreft.”

Controles

Donderdag vroegen sommige fracties in de gemeenteraad om meer controles bij huisvesting van arbeidsmigranten. De burgemeester hield de boot af. Ten eerste omdat hij geen misbruik wil maken van zijn bevoegdheden en ten tweede omdat hij er niet genoeg mankracht voor heeft. Hij wees erop dat die controleurs bijvoorbeeld ook druk bezig zijn om te onderzoeken wie er allemaal wonen in de 2.500 vakantiehuizen in de gemeente Dronten.

Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) onderstreepte dat de BOA’s te weinig tijd hebben. Hij kondigde voor de komende begrotingsbehandeling een voorstel aan om het aantal fors uit te breiden, niet alleen voor controles bij arbeidsmigranten, maar ook op bijvoorbeeld het naleven van de coronamaatregelen.

Leefbaar kreeg meteen steun van Suzanne Stoop (PvdA): „Als de burgemeester zegt dat hij meer BOA’s nodig heeft: hij krijgt ze van mij!”

Afbeelding
Kinderen van 4 tot 12 jaar reizen in oktober gratis met de bus 1 uur geleden
Afbeelding
Duizenden gratis tulpenbollen beschikbaar voor Drontenaren om buurt op te fleuren 2 uur geleden
Afbeelding
Raadsleden komen met overbodig plan voor 30 kinderen die niet naar school gaan 2 uur geleden