De nieuwe hoofdingang van het gemeentehuis.
De nieuwe hoofdingang van het gemeentehuis. Frans

Coronamaatregelen voor nieuwe gemeentehuis mogen niks extra kosten

Gemeente

DRONTEN - B en W verwachten niet dat er extra kosten moeten worden gemaakt om straks in het nieuwe gemeentehuis volgens de coronaregels te kunnen werken. „We houden de vinger aan de pols”, zegt wethouder Ton van Amerongen, „En als er wel maatregelen moeten plaatsvinden, dan moet dat gebeuren binnen de budgetten die we hebben.”

De kosten voor de verbouwing van het gemeentehuis bedroegen aanvankelijk 24,9 miljoen euro. Recentelijk is daar ruim 8 ton bijgekomen voor de zonnepanelen op de parkeerplaats. Voor eventuele coronamaatregelen wil de wethouder van financiën dus geen budget vrijmaken.

Flexibel

In de begroting voor 2020 schrijft het gemeentebestuur dat er door de coronacrisis al heel wat veranderd is: „Er zijn veel stappen gezet in flexibiliteit, plaats- en tijdonafhankelijk werken, verbinding en vernieuwing. Deze resultaten en ervaringen worden meegenomen in het gerenoveerde gemeentehuis.”

Het nieuwe gemeentehuis wordt volgens de begroting flexibel ingericht. Dat betekent dat er ‘ten allen tijde’ gewerkt kan worden naar de maatstaven van het RIVM. Ook kan er eenvoudig afgeschaald worden als er weer een situatie ontstaat zonder corona.

Verbouwing gemeentehuis