Black Lives Matter-demonstratie in Dronten.
Black Lives Matter-demonstratie in Dronten. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Geen beleid rond discriminatie in Dronten; verbazing bij statenfracties

Gemeente

DRONTEN - Het onderwerp ‘arbeidsmigranten’ lééft in Dronten, maar de gemeente zou tegen de provincie hebben gezegd dat er uit Dronten geen behoefte is aan een specifiek beleid rond het thema discriminatie en uitsluiting. De statenfracties van GroenLinks, ChristenUnie en Denk hebben dit met verbazing gelezen.

Er is bij de gemeente Dronten nog geen signaal binnengekomen dat de recente ontwikkelingen rond discriminatie om een andere insteek vragen. Dat schrijft gedeputeerde Jop Fackeldey (PvdA) in een notitie aan Provinciale Staten.

Black Lives Matter

De drie fracties stellen dat er bij Bureau Gelijke Behandeling Flevoland uit de hele provincie meldingen binnenkomen die wijzen op discriminatie op basis van afkomst, herkomst of huidskleur. Ook noemen ze de Black Lives Matter-demonstratie in Dronten. „Hoe verhoudt dit signaal uit de samenleving zich tot de uitspraak dat er geen signaal is binnengekomen?”, willen de drie partijen van Gedeputeerde Staten weten.

Fackeldey stelt dat de gemeente Dronten geen behoefte heeft aan regionale ondersteuning als het gaat om bestrijding van discriminatie. Binnen de provincie zou die behoefte alleen in Almere bestaan. GroenLinks, ChristenUnie en Denk willen weten wat GS gaan doen om de bevindingen van Bureau Gelijke Behandeling en het beleid van de gemeenten op één lijn te krijgen.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 10 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 10 uur geleden