Paul Gach - VVD
Paul Gach - VVD ©maartenheijenk.nl

Blij met oplossing bushaltes Roggebot: „Voor iedereen veilig en acceptabel”

Gemeente

DRONTEN - Wethouder Roelof Siepel is blij dat er eindelijk een oplossing is gevonden voor de bushaltes bij het asielzoekerscentrum: „Het is voor iedereen een veilige en acceptabele oplossing: voor het AZC, voor de provincie en wat ons betreft ook voor de gemeente Dronten.”

Bij de renovatie van het knooppunt Roggebot moeten de bushaltes verplaatst worden. Aanvakelijk werden de loopafstanden voor de AZC-bewoners groter, met als gevaar dat de asielzoekers de nieuwe weg zouden oversteken. Met de aanleg van een nieuwe voetgangersingang van het AZC, vlakbij het huidige Roggebot House, lijkt dat probleem verholpen.

Loopafstand korter

Dankzij die nieuwe ingang is de loopafstand naar de bushalte richting Dronten volgens wethouder Siepel straks een stuk korter. Voor de bus naar Kampen moeten de AZC-bewoners ongeveer even ver lopen als nu. Bovendien komt er een voetbad en hoeven de buspassagiers dus niet meer over het fietspad te lopen. Daarmee wordt de situatie volgens de wethouder veiliger dan nu.

De fracties van CDA en D66 vroegen donderdag tijdens de raadsvergadering via een motie om aandacht voor de verkeersveiligheid. Willemien Wever (CDA) besefte dat er inmiddels een oplossing was, maar vond blijvende aandacht toch nodig.

Helemaal naar Kampen

De VVD zag die motie niet zitten. „Het voegt weinig toe”, zei Paul Gach, „Het wekt de indruk dat er misschien een andere oplossing op de plank ligt.” De VVD snapte sowieso alle drukte over de loopafstanden niet: „Ik zie bewoners helemaal naar Kampen lopen. Die afstand lopen is in mijn ogen geen enkel probleem.”

Wethouder Siepel wilde de raad best toezeggen dat de verkeersveiligheid bij Roggebot zijn aandacht houdt. Ook gaat hij de raad op de hoogte houden over toekomstige ontwikkelingen rond de bushaltes en de busverbinding met Kampen. Die toezeggingen waren voor CDA en D66 voldoende. Zij brachten hun motie niet in stemming.

Knooppunt Roggebot

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 12 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 12 uur geleden