Wethouder Peter van Bergen - Leefbaar Dronten
Wethouder Peter van Bergen - Leefbaar Dronten ©maartenheijenk.nl

Gemeente voortrekker bij samenbrengen 5 centrumscholen: „Fantastisch initiatief”

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten gaat haar voortrekkersrol bij het samenbrengen van de vijf basisscholen in Dronten-centrum nadrukkelijker oppakken. Het moet ertoe leiden dat het zogenaamde ‘integraal kindcentrum’ daadwerkelijk gestalte krijgt.

Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) deed die toezegging donderdagavond nadat CDA-fractievoorzitter Siert Jan Lap hem daartoe had opgeroepen. Lap betreurde het dat de ontwikkeling rond de vijf scholen stil ligt. Hij wees erop dat een integraal kindcentrum veel voordelen heeft, niet alleen voor het onderwijs maar ook voor het samenbrengen van verschillende culturen.

Ondersteuning

Er liggen al jarenlang plannen om De Schakel, Aan Boord, De Toekomst, Aquamarijn en De Driemaster een gezamenlijk gebouw te geven. „Ik vind het een fantastisch initiatief en dat wordt omarmd door het college en door de gemeente”, reageerde wethouder Van Bergen, „Ze mogen op onze ondersteuning rekenen.”

De wethouder beloofde de scholen te helpen met de financiën en de locatiekeuze: „We hebben al een voortrekkersrol en die zullen we nòg nadrukkelijker oppakken richting de scholen.”

Centrumscholen