Windplan Blauw.
Windplan Blauw. Sandra Cryns

Sessies over schadeclaims en andere windplan-zaken: „Er zijn geen taboes”

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten gaat digitale themabijeenkomsten houden over de windplannen Blauw en Groen. Eén van de thema’s is: wat zijn de mogelijkheden voor inwoners om schade te verhalen? Over de andere thema’s zijn nog geen beslissingen genomen. „Maar wat ons betreft zijn er geen taboes”, zegt wethouder Roelof Siepel.

De informatiebeenkomsten worden gehouden omdat de windkoepels, Dorpsbelangen en bewoners erom gevraagd hebben. De gemeente had toegezegd deze sessies te organiseren. Dit lukt dit najaar niet vanwege corona en daarom gebeurt het nu digitaal.

„Een van de meestgevraagde onderwerpen is: wat zijn mijn mogelijkheden om in aanmerking te komen voor planschade?”, vertelt de wethouder. Over andere onderwerpen zijn nog geen beslissingen genomen. „Als inwoners over iets willen praten dat voor hen belangrijk is, dan gaan we kijken hoe we dat kunnen faciliteren.”

Ondernemers

De wethouder noemt nog wel een optie: „We worden benaderd door ondernemers in de dorpen, die ons vragen: hoe kunnen wij een graantje meepikken van alles wat er gaat gebeuren? Ik kan me voorstellen dat we daar voor ondernemers op ingaan.”

Siepel zegt toe dat de gemeente externe deskundigen gaat benaderen voor deze bijeenkomsten: „We gaan hen vragen om objectief te informeren wat de mogelijkheden en rechten zijn.”

Windplanblauw

Windplangroen

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 3 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 3 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 4 uur geleden