Een tekening van het plan voor De Boeg.
Een tekening van het plan voor De Boeg. screenshot bestemmingsplan

ChristenUnie vindt al die hoogbouw maar niks: „Het dorpse karakter behouden”

Gemeente

DRONTEN - De fractie van de ChristenUnie is niet enthousiast over de plannen voor hoogbouw aan De Zuid, op de locatie van het voormalige tuincentrum De Boeg. „Eén van de positieve punten van Dronten, die de ChristenUnie graag zou willen behouden, is dat we een redelijk dorps karakter hebben, waar hoogbouw niet ideaal in past.”

Op de locatie van het tuincentrum komen twee-onder-eenkappers, rijtjeswoningen en aan de kant van De Zuid twee appartementsgebouwen. „Naarmate je dichter bij De Zuid komt - en het dus zichtbaarder wordt voor de mensen - gaan de gebouwen hoger de lucht in”, klaagde burgerraadslid Michel Degenhardt. Hij wilde van de andere fracties horen hoe die over hoogbouw denken.

Geen medestanders

De ChristenUnie vond geen medestanders. Alleen Roelf Raterink had even getwijfeld. Zijn PvdA-fractie heeft nagedacht over de mogelijkheid om het plan te spiegelen. Ofwel: laagbouw aan De Zuid en hoogbouw richting De Stag. Uiteindelijk kon Raterink zich echter goed vinden in het voorgelegde plan.

Paul Gach van de VVD begreep de bedenkingen van de ChristenUnie niet. Als hij vanuit het centrum over De Zuid rijdt, ziet hij aan de linkerkant eerst het Wilgenhuis op de plek van de voormalige Citroëngarage, daarna een oud flatgebouw, een kerk en vervolgens dit plan: „Eerlijk gezegd vind ik dat uitstekend op elkaar aansluiten.”

Daar was Jan Ammerlaan van Leefbaar Dronten het helemaal mee eens: „Hoogbouw past in de omgeving daar. Ik zie er absoluut geen probleem in.”