Archieffoto: het hoogste punt van het OFW-project aan Het Palet.
Archieffoto: het hoogste punt van het OFW-project aan Het Palet. OFW

Nòg een jaar korting op grondprijs voor sociale appartementen en voor starters

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten hanteert in 2021 een flinke korting op de grondprijs voor sociale huurappartementen en huurwoningen voor starters. Die korting gold ook al in 2019 en 2020, maar daar is door Oost Flevoland Woondiensten hoegenaamd geen gebruik van gemaakt.

Twee jaar geleden stelde het gemeentebestuur vast dat de grondprijzen voor sociale huurappartementen aan de hoge kant waren. Dat gold zowel voor jongeren tot 23 jaar als voor overige één- en tweepersoonshuishoudens.

Lagere grondprijzen moesten OFW stimuleren om met nieuwbouwplannen te komen. Inmiddels constateren B en W dat de termijn te kort is geweest: „Het ontwikkelen van nieuwe plannen, inclusief locaties, vraagt tijd. Daarom wordt de pilot in 2021 gecontinueerd.”

Starters-huurwoningen

Voor starters-huurwoningen hanteert de gemeente Dronten in 2021 een grondprijs van 7.500 euro per woning. Voorwaarde is dat de huizen voor maximaal 442 euro per maand verhuurd worden aan jongeren onder de 23 jaar.

„Aan het einde van het jaar wordt, net als voorgaande jaren, geëvalueerd of deze lagere grondprijs voor de 1-2 persoonshuishoudens en de starters tot en met 23 jaar, heeft bijgedragen aan de realisatie van woningen voor deze doelgroepen”, schrijft het college.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 10 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 10 uur geleden