Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Nominatie voor ‘circulaire’ renovatie gemeentehuis Dronten: „Nu al trots”

Gemeente

DRONTEN - De renovatie van het gemeentehuis in Dronten is genomineerd voor een ‘Circular Award’. Dit is een prijs voor projecten ‘die laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland’.

Het gemeentehuis is één van de zeven genomineerden in de categorie ‘public’ voor publieke en semi-publieke instellingen. Dit meldt projectmanager Pieter van Kruistum op LinkedIn. „We laten zien dat de renovatie van een gemeentehuis uit 1981 maar liefst 34% minder milieulast geeft dan vergelijkbare nieuwbouw.”

Versnellingshuis

De verkiezing wordt georganiseerd door Het Versnellingshuis Nederland Circulair en mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Er zijn prijzen voor bedrijven en publieke instellingen en ook wordt er een ‘Circular Heroe’ uitgeroepen.

Een vakjury maakt eind januari in elke categorie de drie finalisten bekend. De uitreiking van de prijzen is op 1 februari tijdens de Week van de Circulaire Economie. „Nu al trots om landelijk bij de laatste zeven te horen, maar we hopen 1 februari op het podium te staan”, aldus Van Kruistum.

Verbouwing gemeentehuis

!